19:00

HC Örnen

Referat: Kristinehamns HT - HC Örnen

I och med det intensiva spelschemat under dessa två veckor kommer referaten efter matcherna bli lite kortare och mer sammanfattade.

Tyvärr blev det förlust för HC Örnen i kvalspelets första match borta mot Kristinehamns HT under tisdagskvällen. Slutsiffrorna skrevs till 6-4 i Kristinehamns favör.

Det är Kristinehamn som redan efter ca en minuts spel som kan ta ledningen i matchen när HC Örnen är en aning trögstartade. Dock får HC Örnen tätt inpå detta chansen i powerplay vilket man förvaltar på bästa sätt när man kvitterar Kristinehamns ledning och ställningen är 1-1 efter ca tre minuters spel. Det är Kristinehamn som har ett övertag spelmässigt men HC Örnen gör det bra genom att hålla Kristinehamn på utsidan där de inte tillåts att skapa alltför farliga lägen. Ställningen är dock 2-1 till Kristinehamn efter den första perioden.

Den andra perioden är målrik där lagen turas om att göra mål efter varandra och HC Örnen visar fortsatt upp ett bra powerplay-spel där man är väldigt effektiva och gör mål på sina två första powerplay. Båda lagen gör tre mål vardera i mittenakten och matchen är väldigt jämt inför den tredje perioden. Tyvärr drar HC Örnen på sig ett matchstraff i slutet av den andra perioden där 5 minuters boxplay väntar. Ställningen inför den tredje perioden är 5-4 till Kristinehamn där de snabbt får utdelning i sitt powerplay-spel i slutet av perioden.

Den tredje perioden är ganska avvaktande och det bjuds inte på mycket skönspel. HC Örnen spenderar en hel del tid i utvisningsbåset vilket gör det svårt att försöka komma ikapp Kristinehamns ledning. I den tredje perioden är det bara Kristinehamn som lyckas göra mål och de vinner således matchen med 6-4.

Tränare Patrick Carlsson.
- Tuff start på kvalet. Vi är med i matchen och gör det ganska bra fram till vi åker på vårt första matchstraff. Därefter kommer vi aldrig tillbaka i någon riktig rytm på grund av alla utvisningar. Som klyschan säger så går det inte vinna hockeymatcher i utvisningsbåset.

Matchens trio:
Jimmy Cronarp
- Gör som vanligt en grymt bra insats och driver även på laget på ett bra sätt i båset.

Robin Jakobsson
- Gör två fina mål trots begränsat med speltid när det blir så mycket utvisningar.

Eric Samuelsson
- Radar upp fina räddningar matchen igenom och är anledningen till att vi är med i matchen hela vägen trots alla utvisningar.

Nu laddar vi om för match imorgon när Karlskoga IK kommer på besök till Trängens IP.